C
CURSURI LEAN

Intr-o lume a productiei, in care intalnim din ce in ce mai des digitalizare sau realitate virtuala, apare firesc intrebarea daca principiile Lean, implementate acum mai bine de 70 de ani, la Toyota, mai sunt de actualitate. Daca luam in considerare pe de o parte obiectivele metodologiei – de a reduce/elimina pierderile si de a livra clientilor doar ce au nevoie, atunci cand au nevoie, cheltuind cat mai putini bani pentru acest lucru – si nevoile companiilor de a fi mai performante si competitive, pe de alta parte, atunci cu siguranta LEAN reprezinta un instrument valoros, aplicabil cu succes oricarui tip de proces – nu numai celor din zona de productie. Atat workshop-urile noastre cu cele mai utilizate instrumente Lean Six Sigma (VSM – Value Stream Mapping, 5S, A3/PDCA, Kaizen, Kanban, FMEA), cat si cursurile LEAN - Nivel Fundamente si Nivel Avansat va vor ajuta sa obtineti procese mai simple, mai rapide, standardizate si clienti mai multumiti. Promisiunea noastra este ca, pana la finalul acestor sesiuni, veti invata sa identificati oportunitatile de imbunatatire, sa descrieti procesele utilizand diagramele de process, sa identificati pierderile, constrangerile din process si cauzele, sa generati cele mai bune solutii, sa le implementati in cadrul organizatiei, sa aplicati principiile Lean in activitatea de zi cu zi.

C
CURSURI LEAN SIX SIGMA

“Înțelegerea variației este cheia succesului în calitate și în afaceri.” W. Edwards Deming

Astăzi, tehnologia ne permite să evaluăm în timp real eficiența și rata defectelor din procese. Chiar cu ajutorul telefonului mobil. Având, astfel, o imagine clară a situației din proces, putem identifica cauzele rădăcină și implementa cele mai bune soluții în vederea remedierii cât mai rapide a erorile apărute.

Cursurile noastre de Lean Six Sigma - Yellow/ Green/ Black Belts (de la nivelul de bază până la nivelul avansat), cu posibilitatea certificării internaționale, vă vor ajuta să soluționați problemele din proces legate de defecte și de variație.

Promisiunea noastră este că, până la finalul acestor sesiuni, veți fi învățat să:

 • înțelegeți importanța îmbunătățirii proceselor în cadrul organizației;
 • utilizați instrumentele potrivite pentru rezolvarea problemelor/ creșterea performanței;
 • derulați proiecte de îmbunătățire a proceselor utilizând metodologiile Lean și Six Sigma (ciclul DMAIC);
 • aplicați principiile și instrumentele Lean Six Sigma în activitatea de zi cu zi.

Vă rugăm să ne contactați pentru o ofertă personalizată.

C
CERTIFICARI INTERNATIONALE LEAN SIX SIGMA

Suntem parteneri cu IASSCTM (International Association for Six Sigma Certification) și vă putem facilita certificarea internațională Lean Six Sigma pentru nivelurile Yellow, Green și Black Belt.

 

În vederea certificării IASSC pentru nivelurile Yellow, Green sau Black Belt, trebuie să susțineți examenele IASSC (60/100/150 de întrebări cu variante multiple de răspuns și cu răspuns adevărat/fals) și să obțineți un punctaj minim de 70%.

 

Este necesară recertificarea, prin examen, la fiecare 3 ani.

 

Detalii suplimentare în legătură cu certificarea IASSC și prețul pachetelor de examen (Exam Voucher) se găsesc la adresa https://www.iassc.org/six-sigma-certification/

A
ANALIZA DATELOR/ SOFTUL MINITAB

Nu putem obtine procese mai eficiente sau o calitate mai buna a produselor/ serviciilor fara o analiza aprofundata a datelor. In cadrul activitatilor de training si coaching promovam modalitati inteligente de analiza a datelor din procese utilizand programul Excel sau softul statistic Minitab devenind, astfel, eficienti si in realizarea proiectelor de imbunatatire. De asemenea, oferim cursuri de analiza a datelor cu durata de 2-3 zile, in functie de nevoile clientului. Utilizam Minitab 18, a carei versiune gratuita “trial” de 30 de zile poate fi descarcata de la adresa https://www.minitab.com/en-us/products/minitab/free-trial.

Promisiunea noastra este ca, pana la finalul acestor sesiuni, veti invata sa:

 • identificati tipurile de date;
 • folositi instrumentele grafice si statistice pentru analiza datelor;
 • interpretati rezultatele obtinute;
 • evaluati stabilitatea, capabilitatea si controlul procesului.
C
COACHING PENTRU PROIECTELE DE IMBUNATATIRE

In cazul multor organizatii sesiunile de coaching pentru proiectele de imbunatatire au devenit parte integranta a implementarii programelor de Lean, Six Sigma, Kaizen etc. si un factor critic pentru succesul acestora. In cadrul sesiunilor de coaching, sprijinim liderii proiectelor de imbunatatire, Yellow/ Green/ Black Belts si Expertii Lean in transpunerea in practica a cunostintelor dobandite in cadrul cursurilor. Sesiunile de coaching constau in intalniri regulate ale echipelor de proiect cu consultantii nostri, cu o durata de aproximativ 1 – 1,5 ore per proiect, cu o frecventa stabilita impreuna cu participantii (in functie de natura proiectului, de cunostintele si abilitatile participantilor, de existenta unui expert intern etc.).

Promisiunea noastra este ca, pana la finalul sesiunii, veti fi realiza urmatoarele:

 • verificarea stadiului proiectului si incadrarea in planul initial;
 • identificarea si aplicarea instrumentelor si graficelor potrivite pentru situatia data;
 • aprofundarea cunostintelor;
 • stabilirea pasilor necesari pentru etapele urmatoare.
L
LEAN SIX SIGMA YELLOW BELT

Descriere

Cursul prezintă instrumentele și tehnicile de bază Lean Six Sigma pentru rezolvarea problemelor din proces (și nu numai), cu scopul de a face procesele mai simple, mai rapide, produsele și serviciile de o calitate mai bună, în concordanță cu cerințele clienților.

 

Grupul țintă

Cursul se adresează persoanelor care sunt implicate pentru prima dată în acțiuni de îmbunătățire a proceselor folosind metodologiile Lean și Six Sigma.

 

Obiective

Identificarea oportunităților de îmbunătățire și descrierea proceselor
Identificarea pierderilor, constrângerilor din proces, precum și a cauzelor rădăcină
Conducerea proiectelor de îmbunătățire utilizând metodologia Lean Six Sigma (DMAIC)
Identificarea celor mai bune soluții și implementarea lor în cadrul organizației
Aplicarea principiilor Lean Six Sigma în activitatea de zi cu zi

 

Cunoștințe preliminare necesare

Studii medii/ superioare, limba engleză, lucrul cu MS Office: Excel & PowerPoint - nivel mediu.

 

Cum va decurge cursul

Se vor folosi materiale de tip Prezentare PowerPoint, template-uri pentru realizarea și prezentarea proiectelor, alte materiale suport, tehnici menite faciliteze interactivitatea, de tip exerciții, studii de caz, activități individuale și de grup.

 

Durata

3 zile*

 

*Durata cursurilor poate varia în funcție de nevoile clientului; La curricula de bază pot fi adăugate module suplimentare, precum ateliere pentru aplicarea instrumentelor specifice Lean Six Sigma, analiza datelor utilizând softul Minitab sau module de Managementul Schimbării

L
LEAN SIX SIGMA GREEN BELT

Descriere

Cursul prezintă la un nivel intermediar filosofia, instrumentele și tehnicile Lean Six Sigma pentru rezolvarea problemelor din proces. Participanții vor putea identifica oportunități de îmbunătățire și vor coordona proiecte de dificultate medie sau mare cu scopul creșterii calității produselor sau serviciilor, reducerii variației și a pierderilor.

 

Grupul țintă

Cursul se adresează persoanelor care sunt implicate în îmbunătățirea proceselor și vor coordona proiecte de îmbunătățire.

 

Obiective

Înțelegerea importanței îmbunătățirii proceselor în cadrul organizației
Utilizarea instrumentelor potrivite pentru rezolvarea problemelor/ creșterea performanței
Învățarea modului în care se pot îmbunătăți procesele utilizând metodologiile Lean și Six Sigma (cei 5 pași DMAIC de realizare a proiectelor)
Aplicarea principiilor și instrumentelor Lean Six Sigma în activitatea de zi cu zi

 

Cunoștințe preliminare necesare

Studii superioare, limba engleză, lucrul cu MS Office: Excel & PowerPoint - nivel mediu.

 

Cum va decurge cursul

Se vor folosi materiale de tip Prezentare PowerPoint, template-uri pentru realizarea și prezentarea proiectelor, alte materiale suport, lucrul cu datele, tehnici menite faciliteze interactivitatea, de tip simulări, exerciții, studii de caz, activități individuale și de grup.

 

Durata:

8 zile*

 

*Durata cursurilor poate varia în funcție de nevoile clientului și poate fi divizată în 2 sau 3 sesiuni; La curricula de bază pot fi adăugate module suplimentare, precum ateliere pentru aplicarea instrumentelor specifice Lean Six Sigma, analiza datelor utilizând softul Minitab sau module de Managementul Schimbării

L
LEAN SIX SIGMA BLACK BELT (CURS ACCELERAT PENTRU GREEN BELTS)

Descriere

Cursul prezintă la un nivel avansat filosofia, instrumentele și tehnicile Lean Six Sigma pentru îmbunătățirea proceselor. Participanții vor fi capabili să conducă proiecte complexe, să analizeze datele din proces utilizând instrumente statistice (precum softul Minitab), să ofere coaching pentru Yellow și Green Belts și să genereze beneficii financiare semnificative.

 

Grupul țintă

Cursul se adresează persoanelor care au participat anterior la cursul Lean Six Sigma Green Belt.

 

Obiective

Identificarea oportunitățior de îmbunătățire și coordonarea proiectelor la nivel de organizație
Conducerea proiectelor complexe de îmbunătățire utilizând metodologia Lean Six Sigma
Identificarea celor mai bune soluții și implementarea lor în cadrul organizației
Evaluarea beneficiilor financiare ale proiectului
Aplicarea principiilor și instrumentelor Lean Six Sigma în activitatea de zi cu zi

 

Cunoștințe preliminare necesare

Studii superioare, limba engleză, lucrul cu MS Office: Excel & PowerPoint - nivel mediu/ avansat.

 

Cum va decurge cursul

Se vor folosi materiale de tip Prezentare PowerPoint, template-uri pentru realizarea și prezentarea proiectelor, alte materiale suport, lucrul cu datele, tehnici menite faciliteze interactivitatea, de tip simulări, exerciții, studii de caz, activități individuale și de grup.

 

Durata: 

12 zile*

 

*Durata cursurilor poate varia în funcție de nevoile clientului și poate fi divizată în 2 sau 3 sesiuni; La curricula de bază pot fi adăugate module suplimentare, precum ateliere pentru aplicarea instrumentelor specifice Lean Six Sigma, analiza datelor utilizând softul Minitab sau module de Managementul Schimbării