INAPOI LA ECHIPA
Sebastian Toporjinschi
S

SEBASTIAN TOPORJINSCHI

TRAINER

Sebastian Toporjinschi s-a alăturat echipei Ascendis la începutul anului 2017 și este implicat în programe de leadership, team development, management organizațional, risk analysis și risk management, managementul crizelor,  analiză de informații (Intelligence Analysis), negocieri și mediere și managementul conflictelor.

Sebastian are o experiență de peste 16 ani în domeniul militar și al securității naționale și este expert în Forțe pentru Operații Speciale și în Analiza Informațiilor.

A absolvit Academia Militară a Forțelor Terestre în 2002, iar din 2003 a făcut parte din primul batalion de Forțe Speciale al Armatei Române. În 2005 a absolvit United States Army Intelligence School (USAIS) de la Fort Huachuca, Arizona, USA, cu specializare în Analiză de Informații. În 2006 a obținut bereta verde după absolvirea John F. Kennedy Special Warfare Center and School (JFKSWCS) de la Fort Bragg, North Carolina, USA (școala și centrul de pregătire a Forțelor Speciale - ”Green Berets” - ale Armatei Americane).

În decursul carierei sale militare a participat la misiuni în teatrele de operații din Afganistan (2008 - Special Operations, 2009 - Special Operations/Military Intelligence), Iraq (trei misiun în perioada 2009-2010), Iordania, Kuwait, Arabia Saudită, E.A.U. (analiza și evaluarea amenințărilor asimetrice și hibride la adresa securității naționale și stabilității politice din zonele respective), Libia, Liban, Egipt (misiuni punctuale), Siria (a realizat planul de evacuare și a participat la evacuarea cetățenilor români rezidenți în această țară). În 2012 participă la o nouă misiune în Siria de data aceasta de lungă durată.

După trecerea în rezervă, și-a continuat studiile, obținând o diplomă de M.B.A. la C.N.A.M. – Conservatoire National des Arts et Metiers) și una de master în Dezvoltarea Economică a Întreprinderii la A.S.E. – ”Academia de Studii Economice”.  Performanța în business este acum noua lui misiune.

Sebastian crede cu tărie în puterea echipelor și în ideea că, pentru a avea un bun Leadership, mai întâi e nevoie să construiești « Followership » și « Fellowship ».