WATER CHEF - Episodul 9 - Patriotismul mută munții?

Patriotismul mută munții? Află ce răspunde la această întrebare Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, campion mondial la înot. Cel de-al nouălea episod al proiectului ”Water Chef: în adâncurile unui record mondial” susținut de Ascendis vorbește despre importanța patriotismului echipei care participă și care câștigă competiții internaționale. 
”Când am auzit cântat imnul României, a fost într-adevăr o emoție specială și chiar un real sentiment de apartenență (…) Succesul individual poate avea un efect în comunitate și poate încuraja ale reușite, iar mai important este cum se raportează ceilalți la mesajul nostru”, spune Adrian Rădulescu, antrenorul campionului mondial la înot David Popovici. 

Citiți mai jos câteva declarații ale lui Adrian Rădulescu în cadrul interviului cu jurnalistul Radu Naum:

    • Când am auzit cântat imnul României, a fost într-adevăr o emoție specială și chiar un real sentiment de apartenență. Însă ce a rămas mai mult pentru mine a fost faptul că după, unul dintre colaboratorii noștri din afară, mi-a dat cel mai tare mesaj posibil: ”Nu am știut niciodată că aveți un imn atât de mișto”.
    • Am vorbit cu David (despre importanța patriotismului -n.red.), dar din perspectiva a cum mai stăm cu bugetul de speranță. Succesul individual poate avea un efect în comunitate și poate încuraja alte reușite, iar mai important este cum se raportează ceilalți la mesajul nostru.
    • Încercăm amândoi să încurajăm lumea să facă sport, să ducă un stil de viață activ, dar nu atât de activ încât să nu mai fie sănătos. Iar pentru noi, cele mai mari victorii nu sunt cele pe care le vedem la televizor, ele sunt peste tot unde un părinte începe să-și ducă copilul la înot sau la orice alt sport sau poate chiar acolo unde părintele decide el să facă mai multă activitate fizică pentru sănătatea lui.
    • Nu poți exista izolat în afara societății în care trăiești, e realmente imposibil. Ai nevoie, inevitabil, de ajutorul celorlalți și relația asta trebuie să fie reciprocă, adică și tu trebuie să îi ajuți pe ceilalți. Dacă vrem ca lucrurile să fie bune, o dată pentru mine, cât și pentru cei din jurul meu, fiecare trebuie să își facă părticica aia a lui, mică, fie că e vorba de a mătura strada, fie că e vorba de a câștiga medalii la competiții internaționale.
    • E și o dimensiune egoistă, pentru că trebuie să îți faci bucățica ta. Până la urmă, ca și într-o ștafetă, da, contează ordinea în care pleacă sportivii, dar la final clasamentul se face în funcție de timp, iar timpul este contribuția fiecăruia dintre participanții ștafetei.