WATER CHEF - Episodul 7 - Cum negociezi cu iubirea?

Cum negociezi cu iubirea? Vezi ce răspunde la această întrebare Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, campion mondial la înot. Cel de-al șaptelea episod al proiectului ”Water Chef: în adâncurile unui record mondial” susținut de Ascendis vorbește despre plusurile și minusurile aduse de partenerul de viață al persoanelor care fac sport de performanță.
”Cred că rolul partenerului/ partenerei este destul de clar: să vină în suport, să îți acorde timp să faci ceea ce îți dorești să faci, să nu pună presiune pe tine”, spune Adrian Rădulescu, antrenorul campionului mondial la înot David Popovici. 

Citiți mai jos câteva declarații ale lui Adrian Rădulescu în cadrul interviului cu jurnalistul Radu Naum:

    • Relația de dragoste poate să fie uneori experiență negativă și să te afecteze în viața sportivă, alteori poate să fie un plus de motivație, dar cred că totul se rezumă la regulile pe care ți le impui și la limite. Da, poți să fii șantajat de persoana cealalată: ”Nu petrecem suficient de mult timp împreună”; ”De ce te duci atât de multe ore la bazin, ce îți trebuie atâtea antrenamente?” Însă mie îmi place să le spun sportivilor mei așa: Clark Kent se întâlnea cu iubita lui, Lewis, dar când el trebuia  să salveze lumea, ieșea afară din restaurant în fugă, se băga în cabina telefonică, își trăgea chiloții peste pantaloni și devenea Superman. Iar ea nu se supăra niciodată, nu era invidioasă, înțelegea perfect că asta era menirea lui. Și practic, fiecare dintre ei trebuie să găsească o relație similară.
    • Sportivii nu au unde să întâlnească iubirea, pentru că nu au timp să se ducă la mall suficient, nu au timp să iasă în parc suficient, și atunci relațiile lor sunt în general fie de la școală, fie de la bazin.
    • Am întâlnit foarte mulți sportivi care simt nevoia să aibă o relație, dar nu au timpul și nu au posibilitatea să găsească oamenii potriviți.
    • Cred că rolul partenerului/ partenerei este destul de clar: să vină în suport, să îți acorde timp să faci ceea ce îți dorești să faci, să nu pună presiune pe tine, să nu se poziționeze: ”Știi, iubitule sau iubito, dacă nu câștigi la concursul asta, tot timpul pe care nu l-am petrecut împreună este pierdut pentru totdeauna și ca urmare o să vedem cum mai merge relația noastră de acum încolo sau poate ar fi cazul ca sportul să nu mai fie o prioritate pentru tine”.
    • Cu siguranță o relație poate să încurce și poate să și ajute un sportiv care face performanță.