BACK TO ASCENDIS
News
Recent Articles
- Peste 600 de angajați din companiile din Transilvania vor fi instruiți, gratuit, în domenii precum leadership și competențe digitale
- Peste 600 de angajați din companiile din sudul României vor fi instruiți, gratuit, în domenii precum leadership și competențe digitale
- Peste 600 de angajați din companiile din vestul și nord-vestul României vor fi instruiți, gratuit, în domenii precum leadership și competențe digitale
- Peste 600 de angajați din companiile din Moldova și Dobrogea vor fi instruiți, gratuit, în domenii precum leadership și competențe digitale
- Ascendis este noul sponsor al „Garantat 100%”
WATER CHEF - Episodul 13 - Cum ieși din tunel?
Cum acționezi în caz de stagnare? Vezi ce răspunde la această întrebare Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, campion mondial la înot. Cel de-al treisprezecelea episod al proiectului ”Water Chef: în adâncurile unui record mondial” susținut de Ascendis vorbește despre momentele de stagnare ale sportivilor de performanță și demersurile care trebuie făcute, împreună cu antrenorii, pentru a ieși din aceste situații.
”Țoți sportivii trec printr-un moment de stagnare sau poate chiar mai multe pe parcursul carierelor sportive. Și în cazul lui David a fost un moment pe la 12 ani când nu competitiv la nivel național, adică lua medalii, era și el pe acolo, dar nu era pe podium. Și atunci am luat împreună la analizat procesul: de la ce facem la concurs, partea logistică, cum ne organizăm, cum facem, ce facem la antrenament, cum ne pregătim pentru antrenament și am luat toate detaliile acestea și am făcut un plan de acțiune, cum să și ce să corectăm și ne-am ținut de el”, spune Adrian Rădulescu, antrenorul campionului mondial la înot David Popovici.
Citiți mai jos câteva declarații ale lui Adrian Rădulescu în cadrul interviului cu jurnalistul Radu Naum:
- E important să înțelegi că stagnarea este absolut firească. Este naturală, este normală și face parte din cine ești, face parte din povestea ta.
- Niciun sportiv n-a progresat constant de la o competiție la alta la infinit. Nicio companie nu cred că a făcut profit mai mare constant de la un trimestru la altul. Cred că după, după ce conștientizezi că ok, stagnezi, asta este situația, e important să faci un mic pas înapoi și să te evaluezi, pentru că dacă fugi de problemă, n-o înfrunți și n-o vei rezolva.
- Dacă un sportiv pe care îl antrenez este în situația asta, în primul rând îi iau cu mine în pasul ăsta înapoi și luăm detalii din ceea ce face. Luăm detalii și încercăm să vedem ce se poate îmbunătăți. Fie că e vorba de alimentație, de pregătirea pentru antrenament (încălzirea pe uscat, poate un exercițiu de relaxare, de vizualizare înainte de antrenament), de refacerea după antrenament. Un lucru foarte important este că trebuie să ieși din acea stare ca să intri înapoi în viața normală și trebuie s-o faci prin niște mijloace care ți se potrivesc.
- După care ne uităm la interacțiunea cu grupul, cu colegii. Mă port urât, nu mă port urât. Pot să vin dimineața și să salut cu un zâmbet pe buze? Pentru că dacă am un zâmbet, voi primi un zâmbet. E important să am o atitudine bună atunci când vin la antrenament.
- Noi, în general, tindem să fim cei mai mari critici ai noștri și să nu ne lăsăm deloc loc de spațiu pentru greșeli. Or, chiar din aceste greșeli vom învăța cum să progresăm dacă avem răbdare și o percepție activă, fină, cu care să vedem detaliile acestea mici care se pot îndrepta.
- Absolut toți sportivii trec printr-un moment de stagnare sau poate chiar mai multe pe parcursul carierelor sportive. Și în cazul lui David a fost un moment pe la 12 ani când nu era competitiv la nivel național, adică lua medalii, era și el pe acolo, dar nu era pe podium. Și exact asta am făcut. Am luat procesul de la ce facem la concurs, partea logistică, cum ne organizăm, cum facem, ce facem la antrenament, cum ne pregătim pentru antrenament și am luat toate detaliile acestea și am făcut un plan de acțiune, cum să și ce să corectăm și ne-am ținut de el.