BACK TO ASCENDIS
News
Recent Articles
- Peste 600 de angajați din companiile din Transilvania vor fi instruiți, gratuit, în domenii precum leadership și competențe digitale
- Peste 600 de angajați din companiile din sudul României vor fi instruiți, gratuit, în domenii precum leadership și competențe digitale
- Peste 600 de angajați din companiile din vestul și nord-vestul României vor fi instruiți, gratuit, în domenii precum leadership și competențe digitale
- Peste 600 de angajați din companiile din Moldova și Dobrogea vor fi instruiți, gratuit, în domenii precum leadership și competențe digitale
- Ascendis este noul sponsor al „Garantat 100%”
WATER CHEF - Episodul 11 - Cum negociezi cu invidia?
Cum negociezi cu invidia? Vezi ce răspunde la această întrebare Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, campion mondial la înot. Cel de-al unsprezecelea episod al proiectului ”Water Chef: în adâncurile unui record mondial” susținut de Ascendis vorbește despre modul în care cei care fac performanță gestionează invidia celor din jur.
”Atunci când există invidie, există un raport de comparații. Or, de multe ori, comparațiile sunt foarte periculoase. Dacă rămâi blocat în a-i invidia pe ceilalți, există puternica posibilitate să nu vezi cu adevărat care sunt calitățile tale”, spune Adrian Rădulescu, antrenorul campionului mondial la înot David Popovici.
Citiți mai jos câteva declarații ale lui Adrian Rădulescu în cadrul interviului cu jurnalistul Radu Naum:
Sportivilor mei le spun că pot să-și controleze și că trebuie să se concentreze asupra caracterului lor, nu asupra reputației lor. Caracterul este în zona mea de de acțiune, este ceea ce pot eu să controlez, ceea ce pot eu să îmbunătățesc la mine. Și consider că reputația, modul în care te percep cei din jurul tău, este sau nu este în zona ta de control. Știu că cei din din marketing și PR o să spună nu există reclamă negativă și că orice situație se poate rezolva, însă nu știu dacă sunt sustenabile astfel de abordări. Până la urmă, oamenii te vor invidia și peste 5 zile și peste 10 ani, dacă vor să o facă. Însă tu poți să le demonstrezi că nu este cazul.
Dacă vrei să ajuți, poate, un alt antrenor atunci când observe o greșeală, regulile fair play-ului spun că trebuie să te duci la antrenor, nu la copil. Iar antrenorul poate să ia în considerare ce spui tu sau nu. Până la urmă nu poți controla dacă va face ce îi spui, pentru că poate să creadă cam venit și i-am dat o idee ca să-i stric proiectul. Trebuie să-ți pregătești discursul și modul în care o faci, în sensul că dacă vii cu argumente, dacă vii cu o modalitate prin care el să verifice argumentele tale, poate în felul ăla el se poate convinge că sfatul tău a fost spre binele lui.
Trebuie să ai și un pic de noroc (ca să antrenezi un sportiv precum David Popovici- n.red.), dar norocul nu te poate ajuta chiar la infinit. L-ai găsit (pe David- n.red.), dar ce faci mai departe cu el? Norocul e bun, dar trebuie să-l faci sustenabil. Ca să îl faci sustenabil, acolo intervine munca ta.
Cred că e mai rău pentru cel care invidiază decât pentru cel care este invidiat. Atunci când există invidie, există un raport de comparații. Or, de multe ori, comparațiile sunt foarte periculoase. Dacă rămâi blocat în a-i invidia pe ceilalți, există puternica posibilitate să nu vezi cu adevărat care sunt calitățile tale. Te vei uita mereu la calitățile celorlalți, o să le cauți, o să vrei să le ai și tu la fel și o să te raportezi doar la lucrurile alea și cumva îți limitezi orizontul.