WATER CHEF - Episodul 10 - Familia trebuie antrenată pentru performanță?

Familia trebuie antrenată pentru performanță? Vezi ce răspunde la această întrebare Adrian Rădulescu, antrenorul lui David Popovici, campion mondial la înot. Episodul zece al proiectului ”Water Chef: în adâncurile unui record mondial” susținut de Ascendis vorbește despre importanța relației cu familia în rândul sportivilor de performanță.
” Cred că primul pas către a-i implica pe cei din jurul tău este să conștientizezi că trebuie să o faci, după care trebuie să conștientizezi că ei, dar și tu, sunteți inevitabil în schimbare: îmbătrâniți, avansezi în post, ai rezultate mai bune etc. Iar lucrul ăsta vine cu mici ajustări ale unor limite pe care le-ai stabilit înainte. Comunicarea, expunerea vulnerabilităților sunt esențiale”, spune Adrian Rădulescu, antrenorul campionului mondial la înot David Popovici. 

Citiți mai jos câteva declarații ale lui Adrian Rădulescu în cadrul interviului cu jurnalistul Radu Naum:

    • Ca sportiv, dacă nu implici activ familia, riscul este ca în scurt timp să nu mai ai pe cine să implici. Nu trebuie să cazi nici în extrema cealaltă - nu trebuie să îi iei cu tine la antrenament au la locul de muncă- însă cred că ar trebui să știe unde te găsești în călătoria ta, fie că e cea sportivă, fie că e vorba de cea profesională. Motivul este unul simplu: vrei să vină cu tine în această călătorie și să te ajute să reușești.
    • Pentru mine a fost și este un proces continuu de adaptare și învățare. Cred că primul pas către a-i implica pe cei din jurul tău este să conștientizezi că trebuie să o faci, după care trebuie să conștientizezi că ei, dar și tu, sunteți inevitabil în schimbare: îmbătrâniți, avansezi în post, ai rezultate mai bune etc. Iar lucrul ăsta vine cu mici ajustări ale unor limite pe care le-ai stabilit înainte. Comunicarea, expunerea vulnerabilităților sunt esențiale.  
    • Din fericire pentru mine, am persoana potrivită alături de mine și mereu am reușit să găsim soluții, să discutăm inclusiv despre managementul timpului. Se întâmplă să mai mergem la un concurs când trebuia să mergem în concediu, lucrurile astea se discută și trebuie ușor ușor să găsești sprijin în jurul tău, în jurul colectivului astfel încât să poți din când în când să-ți mai iei și câte o zi liberă.