Curs deschis ONLINE DESIGN THINKING - WORKSHOP APLICAT
Curs deschis ONLINE DESIGN THINKING - WORKSHOP APLICAT

Credem în puterea creativă a oamenilor și în faptul că inovarea e un proces la care poate avea acces oricine.

Conform World Economic Forum, principalele competențe necesare în Revoluția Industrială 4.0 sunt: rezolvarea problemelor complexe, gândirea critică și creativitatea. Design Thinking acoperă excelent toate aceste competențe.

Vă invităm la un parcurs de descoperire a abordării și metodei Design Thinking într-un mod 100% practic, în care folosim 12+ instrumente, într-o formă virtuală care replică foarte bine experiența din sala de curs.

Detalii la adresa office@ascendis.ro

OBIECTIVE

 • Înțelegere a ceea ce reprezintă Design Thinking și adoptarea unei atitudini centrate pe utilizator / client
 • Învățarea și folosirea unui set de instrumente / work mat-uri utile în fiecare dintre etapele aplicării metodei
 • Stimularea creativității și generării de soluții pornind de la probleme și nevoi ale utilizatorilor
 • Deprinderea aptitudinii de prezentare a soluțiilor, similare cu cea desfășurată în lumea startup-urilor (pitching)

SUBIECTE CHEIE

 • Introducere în abordarea și metoda Design Thinking
 • Etapa de Descoperire: Context, cercetare calitativă
 • Etapa de Definire: Persona, Journey Map, Problem Framing
 • Etapa de Dezvoltare: Ideație, Prototipare
 • Etapa de Livrare: testare și validare
 • Pitching

Microlearning,  asistat de instructor

Folosim Code of Talent, platforma noastră de microlearning, pentru a crește impactul cursurilor virtuale și a maximiza rentabilitatea investiției, păstrând accentul pe învățare într-un mediu social, gamificat și ghidat personal pentru a îmbogăți experiența individuală și pentru a atenua curba uitării.

Cum funcționează?

Folosim misiunile ca metaforă pentru activități de micro-învățare.

Participanții vor primi periodic misiuni, concepute pentru a-i ajuta să aplice noile cunoștințe în situații concrete la locul de muncă și să își dezvolte abilitățile selectate în obiective. Toate misiunile sunt proiectate pentru a fi îndeplinite în cuante de efort de maxim 5-7 minute.

Certificat de participare și Raport individual

La finalul parcursului digital de învățare, după ce ultima misiune este evaluată de către formator, fiecare participant poate descărca:

 • Certificatul de participare la program, emis de Code Of Talent
 • Raport individual în format PDF, cu descrierea programului, niveluri parcurse, misiuni rezolvate, răspunsul și feedback-ul personal al instructorului, cardurile de cunoștințe și nivelul performanței individuale în timpul programului.

TRAINER: IONUȚ TARCEA

Ionuț Tarcea este Business Unit Manager Cultură Organizațională. Are o experiență de 20 ani în marketing și din 2007 este antreprenor și consultant.

În trecut, Ionuț a fost implicat într-unul dintre cele mai active și mai solicitante domenii “telecomunicațiile”. A fost unul dintre cei mai tineri directori de marketing din țară, lucrând pentru gigantul brand de telecom RCS & RDS (DIGI). Ionuț este unul dintre fondatorii conceptului inovativ de marketing - ”de Hârtie” - canal creativ de interactivitate brand-consumator. În plus, pasiunea lui pentru biciclete s-a concretizat în timp și Ionuț a devenit unul dintre inițiatorii magazinului Biciclop.

Din 2007, de când s-a alăturat echipei Ascendis, Ionuț a fost implicat în peste 400 de proiecte de dezvoltare organizațională: diagnoză și schimbarea culturii, planificare strategică, inovație, training și seminarii de lucru, special create în functie de provocările clienților. Are experiență de lucru cu diverse echipe manageriale și operaționale din IT&C, sistemul financiar, energie, retail și industria farmaceutică. Este co-fondatorul X by Ascendis, specializat în programe de inovare pentru companii, universități și startup-uri.

Are peste 200 de workshop-uri de Design Thinking și inovare organizate și facilitate.

Ionuț este convins că dacă faci bine, primești bine. De aceea, se implică mult în activități civice, sprijinind prin training și consiliere organizații non-profit, universități și antreprenori. El mai crede cu tărie că viața este rezultatul ambițiilor și determinării pe care le avem.

Ionuț a absolvit Academia de Studii Economice, Facultatea de Relații Economice Internaționale și Executive MBA la WU Vienna University.

PERIOADA: 04-13 noiembrie 2020

Detalii la adresa office@ascendis.ro