Cayenne™- Managementul Proiectelor

O companie tocmai a finalizat un proiect de mare amploare si, privind in retrospectiva, aceasta nu a oferit afacerii valoarea estimata initial. Au existat depasiri de buget si timp si nici sponsorii proiectului, nici beneficiarii nu par prea multumiti de rezultate. Participantii sunt rugati sa se intoarca in timp pentru a vedea daca pot identifica situatiile cheie sau punctele nevralgice care ar putea fi schimbate pentru a oferi un rezultat mai bun.

 
Participantii detecteaza semne si simptome ale unor probleme potentiale si le atenueaza folosind resurse limitate. Povestea urmareste o implementare de proiect tipica unui nou sistem de afaceri. Cu toate acestea, provocarile sunt universale si usor de recunoscut.

Acestea sunt:

  • actorii-cheie nu sunt implicati... Le atragi atentia, sau te bazezi pe propria judecata?
  • apar perspective noi... Revizuiesti scopul, sau ramai la planul initial?
  • echipa de proiect este supraincarcata... Iei masuri rapide, sau recurgi la schimbari sistemice?
  • datele reale nu sunt in conformitate cu bugetul si calendarul... Ajustezi cifrele, sau ambitiile?


Participantii realizeaza rapid faptul ca nu poti multumi tot timpul, pe toata lumea. Arta managementului de proiect consta in capacitatea de a echilibra nevoile actorilor cheie - sponsori si comitetul director, echipa de livrare a proiectului si utilizatorii finali ai organizatiei - cu scopul de a crea valoarea maxima de afaceri.