Studii de cultura

Evaluarea structurii si culturii organizationale

 
Organizatiile cu o cultura constructiva functioneaza mai bine si ating rezultate mai usor, fiind, pe termen mediu-lung mult mai profitabile. Un studiu publicat de doi profesori de la Harvard atrage atentia lumii intregi asupra unui adevar socant: culturile constructive obtin pe termen lung cresteri de profit de peste 70 de ori mai mari decat cele defensive! (J. Kotter, J. Heskett – Corporate Culture and Performance).
 
Cu toate acestea, 85% dintre organizatiile din lume au culturi defensive, potrivnice performantei deosebite. O cultura de tip defensiv se manifesta prin faptul ca oamenii evita sa-si asume responsabilitati, mentinerea status quo-ului este mai importanta decat profitul, iar nivelul de acceptare intre indivizi este obligatoriu sa fie ridicat chiar daca este formal si gaunos. 
 
Studiul de cultura organizationala implementat de Ascendis va ajuta sa identificati principalele valori si comportamente prezente in organizatie, care au un impact direct asupra contului de profit si pierdere si, in plus, sa dezvoltati planuri de actiune menite sa imbunatateasca cultura si sa creasca performanta organizatiei, pe termen scurt si lung.