Monthly Archives: January 2017

Learning by doing

Invatarea experientiala este cea mai eficace forma de training. Sunt multe studii si lucrari care demonstreaza acest fapt – va recomandam articolul „Experiential Learning what’s missing in most change programs”, autori Claus Benkert si Nick van Dam, McKinsey. De ce? Pentru ca intr-o simulare de business, procesul prin care trece participantul urmeaza fidel pasii pe care ii parcurge un adult atunci cand invata ceva nou:

1. Experimenteaza si exploreaza: testare
2. Impartaseste cu ceilalti si reflecteaza: ce s-a intamplat?
3. Analizeaza: ce este important?
4. Generalizeaza: si ce?
5. Aplica: ce functioneaza pentru mine?

Respectand acest proces firesc, simularile de business reusesc sa creasca gradul de implicare al cursantilor, cultivand invatarea personalizata si imbinand natural teoria cu practica.

invatarea experientiala metoda_ian 2016

Ascendis in 2016

Ascendis in 2016

Ne facem bilantul pe anul trecut. Am inclus in acest infografic cateva dintre rezultatele din 2016. Printre cele mai importante: cei patru consultanti care s-au alaturat echipei noastre, lansarea a 12 produse si servicii noi si faptul ca avem aproximativ 40 de clienti noi, dintre care o parte semnificativa sunt companii antreprenoriale romanesti. Se indeplineste astfel o mai veche dorinta de a noastra – aceea de a contribui la dezvoltarea antreprenoriatului in Romania.

Ascendis implineste 20 de ani

IMG_9198_Fotor

Anul acesta, implinim 20 de ani de reusite si incercari, de proiecte si transformari perpetue, de succese si invataminte. 20 de ani in care a trebuit sa inventam si sa ne reinventam alaturi de partenerii nostri.

Nu este putin lucru, tinand cont ca durata medie de viata a unei companii romanesti este de 9 ani, 9 luni si 22 de zile. Sub 10% dintre organizatiile infiintate odata cu Ascendis, in 1997, mai sunt astazi active.

La nivelul UE, durata medie de viata a unei companii este tot de 10 ani, iar a unei corporatii, de 45 de ani. Mai putin de jumatate dintre corporatiile din Top 500 Fortune 1997 continua sa existe si astazi. Daca vorbim de companii mari si de succes, dinamica este si mai rapida. In ultimii 7 ani, peste 50% dintre companiile din S&P 500 au fost inlocuite. Au iesit Kodak, Dell sau New York Times si au intrat Facebook, Netflix si PayPal. In lumea de astazi, nu este deloc usor sa ramai lider de piata!

Este clar ca nu am fi reusit acest parcurs fara clientii nostri, in continua evolutie si dezvoltare. Va multumim!