Monthly Archives: August 2016

“Great HR makes great organizations”

Inscrie-te la sesiunea de toamna si certifica-te SHRM!

macheta hr_shrm

De ce sa te certifici?

  • Pentru ca resursele umane sunt o profesie si trebuie tratate ca atare;
  • Pentru ca nu poţi fi un partener strategic bazandu-te doar pe intuitie;
  • Pentru ca, daca un manager are nevoie de MBA si un om de marketing de CIM, atunci si un om de resurse umane are nevoie de SHRM!
  • Pentru ca oricine lucreaza in domeniu trebuie sa poata demonstra ca detine un bagaj de cunostinte pentru a fi considerat un specialist;
  • Pentru a nu mai cauta raspunsuri la intamplare, in diverse carti si pentru a nu te mai intreba daca ai ales cartea potrivita.

Inscrieti-va la sesiunea de toamna de certificari SHRM-CP (Certified Professional) si SHRM-SCP (Senior Certified Professional), care are loc la Bucuresti: 

  • 5 – 7 octombrie, prima parte
  • 14 – 16 noiembrie, partea a 2-a

Pentru mai multe detalii, trimiteti un email la adresa monica.gavrila@ascendis.ro.

Parteneriat Ascendis – Atlantic4 Challenge

Povestea unei evaluări atipice: ce rol au avut consultanții Ascendis în găsirea celui de al 4-lea membru al primei echipe din Romania care va traversa Atlanticul vâslind.

IMG_1886

Ce este Atlantic Challenge

Este cea mai dură competiție de vâslit din lume, o cursă de aproximativ 5.000 de kilometri, într-o barcă de doar șapte metri lungime și doi metri lățime, la care concurează peste 30 de echipe din întreaga lume. În decembrie 2017, echipa românească, Atlantic4, va porni din La Gomera (Insulele Canare) până în Antigua (Caraibe) și va traversa Oceanul Atlantic. Unul dintre motivele pentru care cei 4 români participă la competiție este sprijinirea dezvoltării campusului socio-medical Hospice de la Copăceni, prin strângerea de fonduri.

Primul pas: înscrierea și preselecția candidaților

Sfârșitul lunii mai, jumătatea lunii iunie a fost perioada în care cei 240 de candidați s-au înscris in procesul de selecție. În această etapă, consultanții Ascendis împreună cu cei trei membri actuali ai echipei au evaluat motivația aplicanților.

Evaluarea față în față = 4 ore de întrebări și răspunsuri

Pentru participanții selectați în prima fază, dar și pentru cei trei membri existenți ai echipei, a urmat o etapă de evaluare si interviuri. În aproximativ 4 ore, participanții au fost testați cu ajutorul unor instrumente specializate (teste și chestionare de evaluare a unor abilități, tendințe și dimensiuni psihologice), dar și printr-un interviu aprofundat condus de Elena Munteanu, psiholog și coach Ascendis. Am reușit, astfel, să înțelegem reperele personale ale fiecărei persoane evaluate și să vedem în ce măsură motivațiile lor se aliniază cu cele ale membrilor existenți ai echipajului.

Team-building în Delta Dunării

IMG_8293După evaluarea față în față, cei 10 semifinaliști au intrat în cursa pentru câștigarea unui loc în echipa Atlantic4. Pornind de la o idee a lui Andrei Roșu, liderul echipajului, Sergiu Teodosiu, manager Ascendis Corporate Events, a conceput un program special care să le testeze limitele. Așa a luat naștere un ”team-building” desfășurat pe o perioadă de trei zile, într-un loc izolat din Delta Dunării. Le-a fost evaluat comportamentul și reacția la stres prin probe de rezistență fizică și psihică, de privare de somn și în condiții de temperaturi ridicate.

De exemplu, una dintre provocări a fost ca seara, după o sesiune dura de antrenament, să înceapă construcția platoului din Giza. Participanții au construit din nisip umed tot ansamblul format din piramide, temple si ziduri. Au lucrat 13 ore, toata noaptea, cu mici reprize de somn. Au mutat 6 tone de nisip și au realizat ca nimic nu este imposibil! Nici măcar milioanele de țânțari nu i-au putut opri să termine la timp. Evenimentul s-a încheiat cu o sesiune de feed-back individual și de echipa.

Echipa Ascendis implicată în proiect

Ce a învățat echipa Ascendis în urma experienței din proiectul Atlantic4/Atlantic Challenge 2017?

  • Procesele de evaluare și programele de team building sunt la fel de provocatoare și în medii non-business;
  • Sinergia echipei și comportamentele individuale pot fi evaluate mai ușor într-un mediu stresant, de tip ”survival”;
  • Inițiativele curajoase românești au nevoie de sprijinul experților din diferite domenii.

Acest proiect ne-a deschis și mai mult pofta de a antrena echipe complexe.IMG_1562